eSursa - Dictionar de sinonimeCe înseamnă A cunoaște toate chichițele ?

Care e A cunoaște toate chichițele ?


CONSULTĂ DEX SINONIME
Sensul expresiei este

Dicționarul dă următoarea explicație expresiei "A cunoaște toate chichițele ":
a) A cunoaște în detaliu un meșteșug

Expresia în context:
Ai ocazia unică de a cunoaște toate chichițele mașinii, toate secretele din spatele ei și, bineînțeles, de a te plimba, de a cunoaște locuri noi și frumoase. (https://bibelou.wordpress.com/)

b)A cunoaște toate detaliile și dedesubturile unei afaceri: Pentru acest post, președintele CJ are nevoie de un om care a lucrat în sistem și-i cunoaște foarte bine toate chichițele, care nu poate fi „faultat.” (http://www.voceavalcii.ro/)
Ce inseamna expresia      Alte expresii înrudite sau asemănătoare


Ce inseamna expresia      ă in literatură

"Acesta intoarse pe evreu cu fata spre usa deschisa si-l cinnui usor de spate intr-acolo.
Pe citeva trepte scirtiietoare se cobori intr-o firida sub nivelul cancelariei: o chichita cit sa se miste un om in ea, celula.
Itic pricepu, in sfirsit; intra de buna voie si pieri in bezna. "
Sacul cu cartofi poezie de Vasile Voiculescu
Definiție din
Micul dicționar academic, ediția a II-a
chichíță substantiv feminin [Atestat: BIBLIA (1688), 323 / V: iți / Plural: țe / Etimologie: chichie3 + -iță] 1 (înv) Ladă, cutie de lemn pentru păstrarea banilor sau a obiectelor de valoare Si: cutioară, cutiuță. 2 (Spc) Lădiță de sub capra unei trăsuri. 3 Lada luntrei. 4 Sertarul mesei. 5 Vas în care se duc bucatele la câmp. 6 Raclă. 7 Despărțitură mică (de obicei cu capac), în formă de cutie, în partea de sus a unei lăzi, în care se păstrează mărunțișuri sau obiecte de valoare. 8 (Fig; lpl) Taină ...