eSursa - Dictionar de sinonimeCe înseamnă A fi în emisie sau, rar, pe emisie ori (familiar) a sta pe emisie (în forma) emisie ?

Care e A fi în emisie sau, rar, pe emisie ori (familiar) a sta pe emisie (în forma) emisie ?


CONSULTĂ DEX SINONIME
Sensul expresiei este

Dicționarul dă următoarea explicație expresiei "A fi în emisie sau, rar, pe emisie ori (familiar) a sta pe emisie (în forma) emisie ":
A se afla în timpul transmisiei radiofonice sau de televiziune

Expresia în context:
Inscripția luminoasă „sunteți în emisie!” îi avertizează pe participanții la un program radiofonic că pauza de conversație liberă trebuie să înceteze. (MIHAI DINU)
Ce inseamna expresia      Alte expresii înrudite sau asemănătoare
Ce inseamna expresia      ă in literatură

" Lumea mi s-ar parea deodata ridicola
Ca o emisiune careia i s-a luat sunetul
La televizor?"
Cu fata spre munti poezie de Ana Blandiana

"Ma va vedea toata lumea, mama, tata, prietenii,
pretentiosii, toata lumea, alb pe masa de disectie lucitoare, toata lumea, emisiune in direct pentru tot universul, o lectie, gol foarte gol stau sub cearceafuri si-astept.
Un zambet fotogenic e bun?"
Zambetul fotogenic poezie de Magda Carneci
Definiție din
Micul dicționar academic, ediția a II-a
emisiune substantiv feminin [Atestat: IORGOVICI, O. 52/18 / P: si-u / V: emisie (Plural: sii) / S și: (înv) ssi / Plural: ni / Etimologie: franceza émission, it emissione, lat emissio, -onis] 1 Producere de către un corp sau un dispozitiv a unor radiații, unde etc. care se pot propaga în mediul înconjurător. 2 Undele sau radiațiile produse de către un corp sau un dispozitiv și propagate în mediul înconjurător Si: degajare, emanație. 3 (Îs) Putere de emisie Putere emisivă (2). 4 (Îla) De Emițător (1). 5 Articulare a unor sunete sau cuvinte ...