eSursa - Dictionar de sinonimeCe înseamnă A nu avea egal ?

Care e A nu avea egal ?


CONSULTĂ DEX SINONIME
Sensul expresiei este

Dicționarul dă următoarea explicație expresiei "A nu avea egal ":
A nu avea echivalent

Expresia în context:
Laurențiu Ulici știa să se joace. Nu mă gândesc numai la jocurile propriu-zise - bridge, șah, table, pocker - la care nu avea egal în lumea scriitoricească, ci și la gândirea lui combinativă, la practicarea curentă a paradoxului, la arta construirii unor teorii fanteziste. (http://www.romlit.ro/)Să-ți spun că frumusețea aceea lumina lumea, poate că este prea puțin, dar fruntea aceea care răspândea o muzică mai dulce decât lumina apusului, făcându-ți inima să-ți sângereze, nu-și avea egal între frumusețile femeiești văzute de mine vreodată. (ȘTEFAN DUMITRESCU)
Ce inseamna expresia      Alte expresii înrudite sau asemănătoare
Ce inseamna expresia      ă in literatură

" Si fara miez,
Timpi departati egal de mine!
O, Doamne spune-mi unde sa m-asez"
Batrani si tineri poezie de Ana Blandiana

" Viata si moartea se intrepatrund.
Durere-placere egal vinovate
Ca putrezirea e dulce si implinirea sfarsit "
In pocnetul surd poezie de Ana Blandiana
Definiție din
Dicționarul limbii romîne literare contemporane
EGÁL, -Ă, egali, -e, adjectiv

1. Care este la fel cu altul într-o anumită privință; (despre cetățeni, națiuni etc.) care au aceleași drepturi și aceleași datorii. vezi asemenea. Faceți ca-n astă lume să aibă parte dreaptă, Egală fiecare, și să trăim ca frați! EMINESCU, O. I 60. Cînd romanii ocupară pîmîntul, dacii toți erau liberi și egali; se bucurau toți de aceleași drepturi. BĂLCESCU, O. I 325.
       • (Construit cu prepoziție «cu» sau cu dativul introducînd al doilea termen al comparației) Femeia în Republica Populară Romină are drepturi egale cu ale bărbatului în toate domeniile vieții economice, politice, de stat și culturale ...