eSursa - Dictionar de sinonimeasDefiniție banca


PROPOZIȚIIEXPRESIISINONIME DIMINUTIVE PLURALGRAMATICĂSILABE
Bancă [ ban-că ]
VEZI SINONIME PENTRU bancă PE ESINONIME.COM


definiția cuvântului banca în mai multe dicționare

Definițiile pentru banca din dex, dexonline, doom sau diverse alte dicționare explicative ale limbii române:
Dicționaru limbii românești dă următoarea definitie pentru bancă:
*báncă forme, plural băncĭ (it. banca și banco, limba franceza banque [zărăfie] și banc [scaun], spaniolă pg. banco, despre vgerm. banch, panch, ngerm. bank; limba neogreacă bánka, pronume bánga, scaun, și bánkos, zărăfie; limba rusă bánka, bank. vezi banc și pangar). Un fel de scaun lung de lemn, de fer saŭ de peatră pe care pot ședea maĭ mulțĭ inșĭ: bancă de grădină, băncĭ de școală, a fi pe băncile școaleĭ (a fi școlar). Banc, stîncă supt apă saŭ grămadă de nisip care împedecă navigațiunea. La unele jocurĭ de noroc, baniĭ pe care-ĭ are dinainte cel ce conduce jocu. Un fel de comerciŭ care consistă în acordarea banilor și în primirea interesuluĭ și în scontarea efectelor în schimbu uneĭ prime. Instituțiune publică de credit autorizată pin lege, pusă supt controlu statuluĭ și cu oarecare obligațiunĭ și privilegiĭ, mai ales acela de a emite bilete de bancă. Edificiu în care se face acest fel de comerciŭ și în care-s birourile acesteĭ instituțiuni. Banca Națională a Româniiĭ, cea maĭ veche instituțiune de credit a țăriĭ, fundată la 1879, cu un capital de 12,000,000 de francĭ reprezentat pin 24,000 de acțiunĭ de cîte 500 de francĭ. Banca Franciiĭ, înființată la 1803, are privilegiu excluziv de a emite bilete la vedere și la purtător, numite bilete de bancă. Operațiunile eĭ statutare îs următoarele: sconturĭ de efecte de comerciŭ și de efecte publice, avansurĭ pe drugĭ de metale prețioase, pe rente, pe acțiunĭ și obligațiunĭ de căĭ ferate și ale Creditului Fonciar ș.a. Are sediu în Paris și sucursale în departamente, ceĭa ce a făcut și B.N. a Româniiĭ, cu sediul în București și cu sucursale în județe.

– Muntenia popular bangă (după limba neogreacă). vezi bilet, hîrtie.

Definiție sursă: Dicționaru limbii românești
Ce inseamna expresia      Ce inseamna?

bancă
Dicționarul etimologic român dă următoarea definitie pentru bancă:
báncă (bắnci), substantiv feminin –

1. Scaun lung. –

2. Întreprindere financiară care efectuează operații de plată și credit. –

3. (La unele jocuri de cărți) Sumă din care bancherul plătește cîștigurile celorlalți jucători. –

4. (învechit) Bilet de bancă. –

5. (învechit) În argotic, hîrtie de o sută de lei.

– Variante banc, substantiv neutru (bancă la jocuri de cărți; glumă, brașoavă).

– Mr. bancu, bancă, megl. bancă. It. banca, limba franceza banque (secolul XVIII). Variante banc, reproduce fidel fonetismul limba franceza Cuvîntul mr., din italiana (Ruffini 328). Toți derivat sînt împrumuturi directe: bancar, adjectiv, din italiana bancario; banco, substantiv masculin (bancă la jocuri de cărți), din italiana ; bancher, substantiv masculin, din italiana banchiero, limba franceza banquier; banchetă, substantiv feminin, din limba franceza banquette; banchiză, substantiv feminin, din limba franceza banquise; bancnotă, substantiv feminin, din germana Banknote, conform în limba maghiara banknotta (Borcea 177); bancrută, substantiv feminin, din limba franceza banqueroute, care la rîndul său provine din italiana banca rotta; băncuță, substantiv feminin (monedă de 50 bani; odinioară, în Transilvania, monedă de 20 creițari), din germana Bankozettel, transformat prin etimologie populară într-un diminutiv de la bancă (Hasdeu 3193; Borcea 177).
Forme diferite ale cuvantului banca: bắnci

Definiție sursă: Dicționarul etimologic român

BANCĂ
Dicționarul limbii romîne literare contemporane dă următoarea definitie pentru BANCĂ:
BÁNCĂ1, bănci, substantiv feminin Scaun îngust și lung (cu sau fără spetează), pe care pot ședea mai multe persoane deodată. vezi laviță, banchetă. Pe o bancă de piatră șezuseră pe verb reflexiv:emuri arnăuții de pază. DUMITRIU, B. forme 118. Așezați pe băncile de lemn ale vagonului, moții priveau munții. BOGZA, Ț. 17. Au tras banca de lemn sub fereastră și s-au așezai cu spatele spre lumea din salon. PAS, L. I 24.
♦ Scaun (de obicei împreună cu pupitrul) pentru două sau mai multe persoane, pe care șed școlarii în clasă. Stăteam amîndoi intr-o bancă. SADOVEANU, N. forme 36. Capul greu cădea pe bancă, păreau toate-n infinit; Cînd suna, știam că Ramses trebuia să fi murit.. EMINESCU, O. I 140.
♦ Locuţiune adverbiala Pe băncile școlii = la școală, la învățătură. De pe băncile școlii = din timpul petrecut în școală. S-a remarcat încă de pe băncile școlii.
♦ (În expresie) Banca acuzaților = banca pe care stau, într-o sală de judecată, acuzații. Banca apărării = banca pe care stau avocații apărării.
♦ Aparat de gimnastică, la care se pot executa, individual sau în grup, diferite exerciții de gimnastică.

Definiție sursă: Dicționarul limbii romîne literare contemporane

BANCĂ
DEX ONLINE - Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită) dă următoarea definitie pentru BANCĂ:
BÁNCĂ2, bănci, substantiv feminin

1. Instituție financiară care are ca activitate principală atragerea de depozite și împrumutarea unor sume în scopul acordării de credite și efectuării de plasamente.
♦ (medicină) Bancă de organe = laborator în care se asigură prezervarea în condiții riguroase a unor țesuturi, a sângelui sau a unor organe în vederea transplantării lor. (informatică) Bancă de date sau bancă de informații = totalitatea datelor organizate în scopul optimizării procesului de căutare și modificare a lor sau a relațiilor dintre ele, independent de o anumită aplicație.

2. (La unele jocuri de cărți) Sumă pe care bancherul (2) o ține în fața lui pentru a plăti câștigurile celorlalți jucători.
       • Expresia: A sări (sau a face să sară) banca (în aer) = a câștiga un pot egal cu întreaga sumă pusă de bancher (2) în joc.

– Din italiana banca, limba franceza banque.

Definiție sursă: DEX ONLINE - Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)

bancă
Micul dicționar academic, ediția a II-a dă următoarea definitie pentru bancă:
báncă3 substantiv feminin [Atestat: LB / V: (reg) -ngă, banc sn / Plural: bănci, (înv) bănce / Etimologie: it banca, franceza banque] 1 Întreprinderea financiară care efectuează operații de plată și credit (și organizează circulația bănească). 2 (Îs)

– de organe Serviciu medical care păstrează atât sângele pentru perfuzii, cât și diferite organe interne pentru transplantul de organe. 3 (Îs)

– de date (sau de informații) Cantitate (mare) de informații stocate și redate cu ajutoml computerului. 4 (Înv) Bancnotă. 5 Banc1 (1). 6 Banc1 (2). 7 (Îe) A sări (sau a face să sară) -ca (în aer) A câștiga un pot egal cu întreaga sumă pusă de bancher în joc. 8 (Îe) A sparge -ca A câștiga dintr-o dată toți banii puși în joc.

Definiție sursă: Micul dicționar academic, ediția a II-a

bancă
Micul dicționar academic, ediția a II-a dă următoarea definitie pentru bancă:
báncă2 substantiv feminin [Atestat: NEGRUZZI, S. I, 328 / V: (reg) -ngă, banc sn / Plural: bănci / Etimologie: franceza banc, it banca] 1 Scaun îngust și lung (ca sau fără spătar) pentru două sau mai multe persoane. 2 (Îs) -ca ministerială Locurile din parlament rezervate membrilor guvernului. 3 (Îs) -ca apărării Locurile dintr-o sală de tribunal destinate avocaților care apără pe acuzați. 4 (Îs) -ca catargului Banca unei lotci prin care trece catargul. 5 Scaun (cu sau fără pupitru în față) pe care stau școlarii în clasă. 6 (îÎav) (De) pe băncile școlii (De) la școală. 7 (Îal) Din (sau în) timpul petrecut în școală. 8 (Îe) A sta (sau a rămâne) în -ca sa A rămâne la locul său (fiind pasiv). 9 (Îae) A fi docil.
Definiție sursă: Micul dicționar academic, ediția a II-a

BANCĂ
DEX ONLINE - Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită) dă următoarea definitie pentru BANCĂ:
BÁNCĂ1, bănci, substantiv feminin Scaun lung și îngust pentru două sau mai multe persoane.
       • Expresia: Banca ministerială = locurile din parlament rezervate membrilor guvernului. Banca acuzaților = locurile dintr-o sală de tribunal pe care stau acuzații. Banca apărării = locurile dintr-o sală de tribunal destinate avocaților care apără pe acuzați.
♦ Scaun, de obicei cu pupitru în față, pentru școlari.
       • Locuţiune adverbiala (De) pe băncile școlii = (de) la școală, din (sau în) timpul petrecut în școală.
       • Expresia: A sta (sau a rămâne) în banca sa = a rămâne la locul său, a sta pasiv față de orice inițiativă, a fi docil.

– Din limba franceza banc.

Definiție sursă: DEX ONLINE - Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)

BANCĂ
Dicționarul DEX explicativ al limbii române, ediția a II-a dă următoarea definitie pentru BANCĂ:
BÁNCĂ1, bănci, substantiv feminin Scaun lung pentru două sau mai multe persoane.
       • Expresia: Banca ministerială = locurile din parlament rezervate membrilor guvernului. Banca acuzaților = locurile dintr-o sală de tribunal ocupate de acuzați. Banca apărării = locurile dintr-o sală de tribunal destinate avocaților care apără pe acuzați.
♦ Scaun, de obicei cu pupitru în față, pentru școlari.
       • Locuţiune adverbiala (De) pe băncile școlii = (de) la școală, din (sau în) timpul petrecut în școală.
       • Expresia: A sta (sau a rămâne) în banca sa = a rămâne la locul său, a sta pasiv față de orice inițiativă, a fi docil.

– Din limba franceza banc.

Definiție sursă: Dicționarul DEX explicativ al limbii române, ediția a II-a

BANCĂ
Dicționarul DEX explicativ al limbii române, ediția a II-a dă următoarea definitie pentru BANCĂ:
BÁNCĂ2, bănci, substantiv feminin

1. Intreprindere financiară care efectuează operații de plată și de credit (și organizează circulația bănească).
♦ Bancă de organe = serviciu medical care dispune de sânge pentru transfuzii, de cornee pentru transplantări etc.

2. (La unele jocuri de cărți) Sumă pe care bancherul (2) o ține în fața lui spre a plăti câștigurile celorlalți jucători.
       • Expresia: A sări (sau a face să sară) banca (în aer) = a câștiga un pot egal cu întreaga sumă pusă de bancher (2) în joc.

– Din italiana banca, limba franceza banque.

Definiție sursă: Dicționarul DEX explicativ al limbii române, ediția a II-a

BANCĂ
Dicționarul limbii romîne literare contemporane dă următoarea definitie pentru BANCĂ:
BÁNCĂ2, bănci, substantiv feminin

1. Institut de credit care efectuează operații financiare. Bancă de stat.
       • Banca de credit pentru investiții = așezîmînt care acordă credite pentru investiții în industrie, în comerțul de stat etc. Bancă de emisiune = bancă care are dreptul de a emite bancnotă. Bilet de bancă vezi bilet.

2. (La jocul de cărți) Banii puși în joc de cel ce ține jocul. vezi banc3 (1). Jucau de verb reflexiv:eo două ceasuri bacara... Augustatos... ținea banca. DUMITRIU, B. forme 128.

Definiție sursă: Dicționarul limbii romîne literare contemporane

BANCĂ
Dicționarul limbii române moderne dă următoarea definitie pentru BANCĂ:
BÁNCĂ1, bănci, substantiv feminin Scaun îngust și lung pe care pot ședea mai multe persoane.
       • Banca acuzaților = bancă pe care stau, într-o sală de judecată, acuzații. Banca apărării = bancă pe care stau, într-o sală de judecată, avocații apărării.
♦ Scaun pentru una sau mai multe persoane (de obicei cu pupitre), pe care șed școlarii în clasă.
       • Locuţiune adverbiala Pe băncile școlii = la școală. De pe băncile școlii = din timpul petrecut în școală.

– în franceză banc.

Definiție sursă: Dicționarul limbii române moderne

BANCĂ
Marele dicționar de neologisme dă următoarea definitie pentru BANCĂ:
BÁNCĂ1 substantiv feminin

1. instituție financiară care efectuează operații de plată și de credit.
banca de emisiune = instituție care are dreptul să emită bancnote; bilet de banca = bancnotă.

2. banca de date (sau de informații) = instituție specializată în stocarea și furnizarea de informații prelucrate cu ordinatorul; banca de organe = serviciu într-un spital care conservă organe anatomice în vederea utilizării lor pentru transplant. (< italiana banca, limba franceza banque)

Definiție sursă: Marele dicționar de neologisme

bancă
Dicționarul universal al limbei române, ediția a VI-a dă următoarea definitie pentru bancă:
bancă forme

1. un fel de comerț care consistă a împrumuta și a lua bani cu dobândă, a schimba efecte, a le sconta în folosul unei prime;

2. așezământ care face aceste diferite operațiuni: Banca Națională, cea mai mare instituțiune de credit a țării, fondată în 1879, cu un capital de 12 termen militar, reprezentat prin 24.000 acțiuni a 500 lei.

Definiție sursă: Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a

BANCĂ
Dicționarul limbii române moderne dă următoarea definitie pentru BANCĂ:
BÁNCĂ2, bănci, substantiv feminin

1. Institut de credit care efectuează operații financiare.
       • Bancă de emisiune = bancă învestită cu dreptul de a emite bancnote.

2. (La unele jocuri de cărți) Banii puși în joc de cel ce conduce jocul.

– It. banca (în franceză banque).

Definiție sursă: Dicționarul limbii române moderne

BANCĂ
Marele dicționar de neologisme dă următoarea definitie pentru BANCĂ:
BANCĂ3 substantiv feminin piesă de mobilier, cu sau fără rezemătoare, pe care pot ședea deodată mai multe persoane.
       • scaun cu pupitru pe care stau elevii în clasă.
♦ a sta în banca sa = a fi neutru, a sta pasiv, indiferent. (< limba franceza banc, germana Bank)

Definiție sursă: Marele dicționar de neologisme

BANCĂ
Dicționarul de neologisme dă următoarea definitie pentru BANCĂ:
BÁNCĂ1 substantiv feminin Instituție financiară care execută operații de plată și de credit.
       • Bancă de emisiune = instituție care are dreptul să emită bancnote; bilet de bancă = bancnotă. [< limba franceza banque, italiana banca].

Definiție sursă: Dicționar de neologisme

bancă
Dicționarul universal al limbei române, ediția a VI-a dă următoarea definitie pentru bancă:
bancă forme

1. scaun lung pe care pot ședea mai mulți inși;

2. plural bănci, stânci ascunse sub apă, grămădire de nisip ori pietriș în mare sau în râuri, periculoase pentru corăbii.

Definiție sursă: Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a

BANCĂ
Dicționarul de neologisme dă următoarea definitie pentru BANCĂ:
BÁNCĂ3 substantiv feminin Scaun lung, cu sau fără rezemătoare, pe care pot ședea deodată mai multe persoane.
♦ Scaun cu pupitru pe care stau elevii în clasă. [< limba franceza banc, conform germana Bank].

Definiție sursă: Dicționar de neologisme

banca
Micul dicționar academic, ediția a II-a dă următoarea definitie pentru banca:
bancá substantiv feminin [Atestat: CIAUȘANU, vezi / V: -nga / Etimologie: nct] (Reg; îe) A pune -ca (pe cineva) A bănui pe cineva într-o afacere necinstită.
Definiție sursă: Micul dicționar academic, ediția a II-a

BANCĂ
Dicționarul de sinonime al limbii române dă următoarea definitie pentru BANCĂ:
BANCĂ s.

1. (prin Transilvania) tocoric. (Are bani la banca.)

2. (rar) șuetă. (banca la unele jocuri de cărți.)

Definiție sursă: Dicționarul de sinonime al limbii române

BANCA
Dicționarul enciclopedic dă următoarea definitie pentru BANCA:
BANCA, comerț în jud. Vaslui; 5.296 locuțiune (1991). Stație de c. forme Reșed. comerț este satul Gara Banca.
Definiție sursă: Dicționar enciclopedic

BANCĂ
Dicționarul de sinonime al limbii române dă următoarea definitie pentru BANCĂ:
BANCĂ s.

1. (prin Banat) scămnie. (Stă pe banca, la poartă.)

2. pupitru. (Puneți caietele pe banca!)

Definiție sursă: Dicționarul de sinonime al limbii române

BANCĂ
Dicționarul de neologisme dă următoarea definitie pentru BANCĂ:
BÁNCĂ2 substantiv feminin (La jocul de cărți) Banii puși în joc de cel ce ține jocul. [< germana Bank].
Definiție sursă: Dicționar de neologisme

BANCĂ
Marele dicționar de neologisme dă următoarea definitie pentru BANCĂ:
BÁNCĂ2 substantiv feminin (la jocul de cărți) banii puși în joc de cel ce ține jocul. (< germana Bank)
Definiție sursă: Marele dicționar de neologisme

bancă
Dicționarul ortografic al limbii române dă următoarea definitie pentru bancă:
báncă (scaun lung, întreprindere financiară) substantiv feminin, genitiv dativ articulat băncii; plural bănci
Definiție sursă: Dicționar ortografic al limbii române

BANCĂ
Dicționarul de sinonime dă următoarea definitie pentru BANCĂ:
BÁNCĂ s.

1. (prin Banat) scămnie. (Stă pe banca, la poartă.)

2. vezi pupitru.

Definiție sursă: Dicționar de sinonime

BANCĂ
Dicționarul de sinonime dă următoarea definitie pentru BANCĂ:
BÁNCĂ substantiv verbal bancnotă, bilet de bancă, hârtie, hârtie-monedă.
Definiție sursă: Dicționar de sinonime

bancă
Dicționarul de sinonime al limbii române dă următoarea definitie pentru bancă:
bancă substantiv verbal BANCNOTĂ. BILET DE BANCĂ. HÎRTIE. HÎRTIE-MONEDĂ.
Definiție sursă: Dicționarul de sinonime al limbii române

bancă
Dicționarul DOOM ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugat dă următoarea definitie pentru bancă:
báncă substantiv feminin, genitiv dativ articulat bắncii; plural bănci
Definiție sursă: Dicționar DOOM ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugat


CUVINTE APROPIATE DE 'BANCA'
banatítBANATULUIBanboeBANCBÁNCĂbăncădítbancagiubáncaizănbancár

EXEMPLE DE PROPOZIȚII CU CUVÂNTUL bancă
Este mai uşor să înţelegi sensul cuvântului bancă dacă analizezi contextul în care apare în diferite propoziţii
Are bani la bancă.
Bancă la unele jocuri de cărți.
Are bani la bancă.
Bancă la unele jocuri de cărți.
Stă pe bancă, la poartă.
Puneți caietele pe bancă!.
Stă pe bancă, la poartă.

GRAMATICA cuvântului bancă?
Câteva aspecte ce ţin de gramatica cuvântului bancă.
Ce parte de vorbire poate ocupă în propoziţie? Genul cuvântului sau alte caracteristici morfologice şi sintactice.
Ca şi parte de vorbire într-o propoziţie cuvântul bancă poate fi: substantiv, adjectiv, verb, adverb
  • Partea de vorbire împreună cu genul gramatical prin care se grupează părţile de propoziţie fac ca cuvantul bancă sa indeplinească rolul de: substantiv feminin, substantiv masculin, substantiv neutru,
  • Formarea singularului şi pluralului substantivului se face prin adăugarea numeralelor un / două
  • group icon La plural substantivul bancă are forma: bănci
VEZI PLURALUL pentru bancă la mai multe forme împreună cu EXERCIȚII

CUM DESPART ÎN SILABE bancă?
Vezi cuvântul bancă desparţit în silabe. Câte silabe are cuvântul bancă?
[ ban-că ]
Se pare că cuvântul bancă are două silabe

EXPRESII CU CUVÂNTUL bancă
Inţelegi mai uşor cuvântul bancă dacă înţelegi sensul expresiei. Uneori cuvintele au sensuri diferite atunci când apar în expresii complexe
♦ Locuţiune adverbiala Pe băncile școlii = la școală, la învățătură
De pe băncile școlii = din timpul petrecut în școală
♦ În expresie Banca acuzaților = banca pe care stau, într-o sală de judecată, acuzații
Banca apărării = banca pe care stau avocații apărării
♦ medicină Bancă de organe = laborator în care se asigură prezervarea în condiții riguroase a unor țesuturi, a sângelui sau a unor organe în vederea transplantării lor
Informatică Bancă de date sau bancă de informații = totalitatea datelor organizate în scopul optimizării procesului de căutare și modificare a lor sau a relațiilor dintre ele, independent de o anumită aplicație
A sări sau a face să sară banca în aer = a câștiga un pot egal cu întreaga sumă pusă de bancher 2 în joc
Banca ministerială = locurile din parlament rezervate membrilor guvernului
Banca acuzaților = locurile dintr-o sală de tribunal pe care stau acuzații
Banca apărării = locurile dintr-o sală de tribunal destinate avocaților care apără pe acuzați
Locuţiune adverbiala De pe băncile școlii = de la școală, din sau în timpul petrecut în școală
A sta sau a rămâne în banca sa = a rămâne la locul său, a sta pasiv față de orice inițiativă, a fi docil
Banca ministerială = locurile din parlament rezervate membrilor guvernului
Banca acuzaților = locurile dintr-o sală de tribunal ocupate de acuzați
Banca apărării = locurile dintr-o sală de tribunal destinate avocaților care apără pe acuzați
Locuţiune adverbiala De pe băncile școlii = de la școală, din sau în timpul petrecut în școală
A sta sau a rămâne în banca sa = a rămâne la locul său, a sta pasiv față de orice inițiativă, a fi docil
♦ Bancă de organe = serviciu medical care dispune de sânge pentru transfuzii, de cornee pentru transplantări etc
A sări sau a face să sară banca în aer = a câștiga un pot egal cu întreaga sumă pusă de bancher 2 în joc
Banca de credit pentru investiții = așezîmînt care acordă credite pentru investiții în industrie, în comerțul de stat etc
Bancă de emisiune = bancă care are dreptul de a emite bancnotă
Banca acuzaților = bancă pe care stau, într-o sală de judecată, acuzații
Banca apărării = bancă pe care stau, într-o sală de judecată, avocații apărării
Locuţiune adverbiala Pe băncile școlii = la școală
De pe băncile școlii = din timpul petrecut în școală
♦ banca de emisiune = instituție care are dreptul să emită bancnote; bilet de banca = bancnotă
Banca de date sau de informații = instituție specializată în stocarea și furnizarea de informații prelucrate cu ordinatorul; banca de organe = serviciu într-un spital care conservă organe anatomice în vederea utilizării lor pentru transplant
Bancă de emisiune = bancă învestită cu dreptul de a emite bancnote
♦ a sta în banca sa = a fi neutru, a sta pasiv, indiferent
Bancă de emisiune = instituție care are dreptul să emită bancnote; bilet de bancă = bancnotă
Bancă de date vezi bancă de informații; bancă de informații = bancă de date

© 2024 qDictionar.com


SINONIME PENTRU CUVÂNTUL bancă

Eşti tare la limba română?

Ce înseamnă expresia: A trimite sau a purta, a duce de la ana la caiafa numele unor personaje biblice?

Apasă click pe răspunsul corect.
corectcorectgresitgreşit
boală de inimă care afectează valvula dintre atriu și ventriculul stâng
plantă erbacee din familia leguminoaselor, cu flori de culoare albă sau albă-gălbuie, care crește prin pădurile din zona alpină astragalus australis
a trimite un solicitator dintr-un loc într-altul purtându-l cu vorba
halat confecționat dintr-o țesătură absorbantă și care se îmbracă la ieșirea din baie
VEZI RĂSPUNSUL CORECT

Știi care e înțelesul următoarelor expresii?


dex-app